FyzzioKinetic

Hoe werkt het?
FyzzioKinetic is een excentrische trainingsvorm d.m.v. flywheel training. Bij flywheel training worden gewichten vanuit de traditionele trainingsleer vervangen door een draaiend vliegwiel welke op een as is bevestigd. Degene die flywheel training toepast trekt aan de kabel die om de as van het vliegwiel is bevestigd om het wiel in beweging te krijgen. Vervolgens wordt het draaiende vliegwiel automatisch teruggetrokken en opgerold waardoor de remmende beweging moet worden opgevangen. Eigenlijk zoals een jojo. Het verschil is dat je bij deze trainingsvorm weerstand opwekt door de draaiende beweging in plaats van dat je een gewicht wegdrukt.

Voordelen
– Je traint specifiek en functioneel of te wel, de trainingsresultaten worden direct vertaald naar functionele activiteiten, (activiteiten die veel voorkomen in het dagelijks leven).
– Men behaalt sneller en beter resultaat m.b.t. opbouw van spierkracht.
– Je verkrijgt een twee maar grotere toename van spiervolume dan traditionele spierkrachttraining.

Doelgroep
FyzzioKinetic is geschikt voor jongeren vanaf 16 jaar, dit heeft te maken met de groeifasen, tot 75+. Deze trainingsvorm is geschikt voor amateur sporters maar ook professionele sporters, geriatrische patiënten, patiënten met peesproblematiek, revalidatie patiënten ect.

Op onderstaande filmpjes ziet u een training.

FyzzioKinetic – hamstring overload training

FyzzioKinetic box – excentrische overload